Top anvelope de iarna pentru masini electrice

Mașinile electrice au caracteristici diferite față de cele clasice. Totodată, și anvelopele pentru mașini electrice sunt diferite față de cele pentru mașini care funcționează pe benzină sau motorină.

 

Așadar, din motive de siguranță, atunci când îți înlocuiești anvelopele de vară cu anvelope de iarnă, trebuie sa alegi un model conceput și pentru mașini electrice (hibrid) ori care să aibă să mențiunea EV.

 

De ce sunt diferite anvelopele pentru mașini electrice?

 

  1. Greutatea unei mașini electrice este mai mare

Motorul este mai greu decât cel al unei mașini clasice din cauza bateriei și a acumulatorului, iar asta duce la o greutate mai mare generală a mașinii, ceea ce se răsfrânge direct asupra anvelopelor.

În primul rând, se pot deforma mai repede atunci când nu susțin cum trebuie încărcătura, iar în al doilea rând, își pot pierde stabilitatea în timpul unui viraj.

Din aceste cauze, modelele de anvelopele pentru masini electrice sunt întărite mai ales în dreptul pereților laterali și pot purta marcajele de încărcare HL. Este foarte important să-și poată păstra forma, rigiditatea și presiunea corectă.

 

  1. Anvelopele pentru mașini electrice au și dimensiuni, dar și o serie de marcaje diferite.

De exemplu, indicii de încărcare și de viteză maximă la care va funcționa anvelopa atunci când susține sarcinile permise. Aceștia sunt afișați unul lângă celalalt, în imediata apropiere a marcajului de dimensiune.

În prezent, marcajul „XL” înseamnă că o anvelopă poate transporta o sarcină suplimentară care este de obicei la o presiune mai mare decât cea standard.

Dacă o anvelopă este marcată „HL” înseamnă că este capabilă să transporte sarcini chiar mai mari, dar la presiuni similare cu o anvelopă „XL”.

                                                                                               

  1. Anvelopele concepute pentru autovehiculele electrice au o rezistență la înaintare mai mica și ajută la maximizarea autonomiei.

 

De regulă, orice anvelopă se deformează constant în timp, iar energia pierdută în acest proces poate duce la o încetinire a vehiculului în mod natural. Așadar, în cazul unei anvelope EV este necesară economisirea fiecărui Watt pentru a asigura o autonomie cât mai mare a bateriei și mai puține pauze de încărcare.

 

  1. O mașină electrică are un timp de accelerare de pe loc mult mai scurt decât o mașină clasică pe combustibil.

Deși este avantajos, în cazul în care șoferul accelerează în mod regulat, anvelopele sunt supuse unei tensiuni destul de mari, mai ales că în acele câteva secunde sunt forțate să adere bine la carosabil și să nu derapeze.

De aceea anvelopele pentru mașini electrice au proprietăți diferite și sunt puțin mai robuste.

Dacă ești în căutarea anvelopelor de iarnă potrivite pentru mașina ta electrică, te putem ajuta cu o serie de sugestii. Avantajul este că ai la dispoziție mai multe produse decât ai crede pentru că multe branduri cunoscute au început să-și crească oferta de anvelope hibrid.

Contacteaza-ne pentru a iti recomanda profilul potrivit masinii tale.

Product added to wishlist
Anvelopa adaugat la lista de comparatie.